Udendørs kaninbur

Kaninbur

Kaniner er nogle dejlige og bløde væsner, som egner sig perfekt til kæledyr. Kaniner skaber et godt humor hos specielt børn, men også voksne kan have glæde af dem. Det er ikke så underligt, at kaniner en af de mest populære gnavere som kæledyr. Overvejer man et få en ny kanin, er det første man skal have styr på, at den har et godt og trygt sted at bo. Man skal derfor anskaffe sig et kaninbur og gøre sig nogle tanker om hvor det skal placeres.

En kanin kan både trives indendørs og udendørs. Ved indendørs kaninbure skal man være opmærksom på, at kaninen står et sted hvor der ikke bliver for varmt, og hvor der ikke bliver larmet for meget. Ved udendørs bure skal man være særlig opmærksom på at finde et sted, hvor kaninen kan stå tørt, og ikke blive udsat for træk (eventuelt i en carport). Langt de fleste vælger et udendørs kaninbur. Et naturligt valg, da kaniner jo mange steder lever frit i naturen, men også et praktisk valg, da man slipper for en staldlugt i hele huset.

Anskaf et udendørs kaninbur

Men hvordan får man lettest fat i et udendørs kaninbur? Der er flere muligheder. Først og fremmest er det en god ide at gøre op med sig selv, hvor mange penge man er villig til at ofre på et bur. I diverse kæledyrs-butikker og byggemarkeder kan man finde kaninbure til udendørsbrug i alle prisklasser. Man kan sagtens komme af med 1000-2000 for et nyt og flot kaninbur, men spørgsmålet er, om kaninen værdsætter det. De nye men billige kaninbure omkring 500 kr kan typisk være lige så gode. Man skal bare være opmærksom på, om buret er udformet hensigtsmæssigt for kaninen. For eksempel skal der helst være 3 lukkede sider i et kaninbur og størrelsen på buret skal selvfølgelig hænge sammen med antallet af kaniner.

Har man ikke pengene til det, eller synes man det er lige lovlig dyrt for et nyt kaninbur, så kan der være penge at spare. Man kan gå på jagt efter brugte kaninbure. De er selvfølgelig slidte, men det ofte ikke værre end at man lige kan bruge et par timer på at istandsætte dette. Hvis man vil finde et brugt kaninbur, eller sælge for den sags skyld, så er Internettet eller den blå avis et godt sted at starte. Der findes mange gode tilbud på udendørs kaninbure, og hvis man er heldig, finder man en sælger i sit lokalområde. Det er mange gange børnefamilier der har kaniner, og når de dør er børnene tit og ofte "vokset fra" kaniner. Derfor kan man typisk få et billigt kaninbur til få hundrede kroner, eller hvis man er heldig endda få foræret det gratis.

Lav dit eget udendørs kaninbur

Hvis man er lidt fiks på fingrene og man eventuelt har opbevaret nogle brædder, så kan man med fordel lave sit eget udendørs kaninbur. Til det formål er billige forskallingsbrædder velegnet. Når man bygger sit kaninbur, er der dog nogle ting man skal være opmærksom på.

En vigtig ting man skal overveje er størrelse. Det er vigtigt at kaninen/kaninerne har plads til at bevæge sig og stå oprejst på bagbenene, men der skal heller ikke være for meget, da de så kan blive utrygge. Der skal som tidligere nævnt være 3 sider på buret der er lukket, og så skal man gøre brug af noget godt hønsenet eller det endnu stærkere volierenet. Kaniner bidder i alt, så et stærkt net er at anbefale.

Taget bør have en hældning der gør, at eventuelt regnvand løber af. Når buret står færdig, så find et sted hvor dyret ikke bliver udsat for træk, regn eller direkte sollys. Husk at hæve kaninburet over jordoverfladen ved at sætte ben under, eller ved at sætte det på et solidt underlag. Det kan også lade sig gøre at lave et udendørs kaninbur direkte på jorden, men det er dog et større arbejde. Der skal nemlig i så fald helst skal et betonunderlag, da kaninerne af naturlige årsager graver tunneller. I sådanne omgivelse er kaniner også mere udsatte for sygdomme og f.eks. angreb af mider.

For at kaninerne skal have mulighed for at komme på græs og opleve noget nyt, kan man eventuelt også lave et ekstra kaninbur til haven. Om sommeren kan man for eksempel have kaninen ude på græsplænen om dagen, og inde i sit sædvanlige bur om aftenen/natten.

Kommentarer (0) »

Der er ingen kommentarer. Du kan blive den første.

Tilføj en kommentar

Navn
Email (vil ikke blive offentliggjort)
Webside (valgfri)
Hvad farve har en gulerod? (primitiv spamsikring)